Onze blik op architectuur.

Dial architects wil complexloos meebouwen aan een duurzame wereld. Hun fascinaties gaan zowel naar de eenvoudige houten schuur als naar complexe stedelijke programma’s waarbij co-creatie en burgerparticipatie centraal staan.
Het zijn experten inzake herbruik en transformatie waarbij een nieuwbouwproject af en toe de schakel kan vormen binnen een rijke bouwtraditie.

DIAL architects vertrekken van op de zijlijn en observeren het centrum, het is een noodzakelijke afstand die hun behoedt voor een standaardisering van het denken.
Dit standpunt laat DIAL architects toe de vragen die gesteld worden nuchter en analytisch te evalueren. Tegelijkertijd vinden poëzie en verwondering een weg doorheen hun zoektochten en nestelen zich in de plooien van hun verhaal.

DIAL architects gaan graag het debat aan met de publieke sector en hebben zich, naast de vele residentiële verbouwingen, gespecialiseerd in sociaal-culturele ontwerpopgaves.
Zij geven vorm aan de noden van een veranderende maatschappij en leggen zich toe op theater, muziek en ontspanning in de ruimste zin.

Ondersteund door permanente bijscholing onder de vorm van conferenties, nascholing en lesopdrachten aan de Sustainable Design Studio van VUB en ULB , vertrekken DIAL architects bij elke opgave vanuit duurzame ontwerpprincipes. Hun architectuur is bioklimatisch, economisch en toekomstgericht.
Met een betaalbare en intelligente bouwlogica en heel veel ‘common sense’ leveren ze tijdloze, onderhoudsarme en innovatieve gebouwen af.

DIAL architects zijn geen beeldenstormers, maar bouwen graag verder. Ze bouwen verder aan historische monumenten en erfgoed, aan historische gegroeide dorpskernen of aan industrieel erfgoed. Ze leggen graag hun visie vast in masterplannen om gestage ontwikkelingen mogelijk te maken en in goede banen te leiden. Restauratietechnieken zijn hen niet vreemd en met een team van betrouwbare bouwpartners durven ze in elke bestaande structuur in te grijpen.
Ze onderzoeken het collectieve geheugen en de positie van de architectuurgeschiedenis binnen het hedendaagse bouwen.

Sociale huisvesting is een andere grote liefde van het architectenbureau: het collectieve wonen verdient de grootst mogelijke zorg en DIAL architects wensen hieraan bij te dragen.

DIAL architects coördineren en leiden het volledige bouwproces: van ontwerpschets tot oplevering. Met een ambachtelijke toewijding gaan ze het onderzoek van kleur en van materialen aan en passen ze, met een voorliefde voor hout en houttoepasssingen, innovatieve bouwsystemen toe in hun ontwerpen

Design, Interieurvormgeving, Architectuur en Landschapskunst: DIAL architects proberen op elk schaalniveau een scherp en duidelijk antwoord te formuleren.

In een leesbare en verleidelijke architecturale taal krijgen structuur, organisatie en interieur vorm.

Dial architects opereren bewust vanuit de periferie. De studio is gevestigd in een 18° eeuwse pastorij in het landelijke Nederzwalm en is duurzaam ontsloten door 2 treinstations op 3 en 5 km van de werkplek.